Massive Extension with Street View Barely Changed in Seddon Lounge
Massive Extension with Street View Barely Changed in Seddon Bedroom
Massive Extension with Street View Barely Changed in Seddon Office

A Massive Extension with Street View Barely Changed

Simon and Anne Marie were running out of room for their growing family. In a street of period homes in Seddon they have two choices, move out or add another story to their home and life. Moving out isn’t their ideal, they like where they live and the upheaval and cost to sell, buy and move are too much at this time of their family.

Our architects listened to their requirements and dreams and came back with a concept that maximised the existing roof space and added more at the back of the house so that the street view barely changed. Loving the new plan, Simon and Anne Marie knew their new home was a dream come true.

orking in through the roof to not disturb the family below, we built into the high-pitched roof and built out the back, adding a massive new upstairs lounge, two new bedrooms and a bathroom, all accessed by a stunning hardwood staircase. Adding large skylights to the lounge, stairwell and bathroom adds light and a spacious feeling to the rooms. In the bedrooms shuttered windows to the west and horizontal windows on the north and south walls add light and space while protecting the rooms from summer afternoon heat.

And we created a new office for Simon to facilitate his working from home.

View Project PDF

Easy Access

Attic Ladders To Suit Any Application

View Our Range

Get started with a free quote

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Get started with a free quote